.
HomeПОЗИЦИЯВече е подписан договорът между „Топлофикация София” и „Булгаргаз”

Вече е подписан договорът между „Топлофикация София” и „Булгаргаз”


Вече е подписан договорът между „Топлофикация София” и „Булгаргаз”, с което осигуряваме необходимите количества природен газ за цялата 2023 година за близо 1 милион софиянци, които ползват услугите на дружеството. Искаме гражданите да са спокойни за зимата.
 Това е първият голям резултат, който постигна междуведомствената работна група, в която участват представители и на всички политически сили в съвета и държавата.

Изчистваме дълг от 680 млн.лв, които “Топлофикация София” дължи на Булгаргаз и БЕХ, за да може дружеството да поеме глътка въздух. Толкова има да получава от държавата дружеството и чрез прихващане се намалява наполовина размерът на дълга към държавните компании, което е много голям успех за София.

 Защо е важно за нас да има диалог с държавата?

Бездействието на предходното правителство струва на софиянци 480 млн. лв. Това е поскъпването на природния газ, който остана некомпенсиран от септември миналата година досега. Пряка щета заради липсата на адекватна държавна политика.
Не само за топлофикациите, такива щети претърпяват всички потребители на природен газ – гражданите и бизнеса. На това трябва да се сложи край. Точно от една година апелираме за действия от държавата.
Ще продължаваме да настояваме за решение на проблема, който не е софийски, а национален и засяга икономиката на страната.

и още