.
HomeИНИЦИАТИВИПоставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”

Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”

 

Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”, които показват веднага скоростта на автомобила Ви, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-много нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, за да организират по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София.
 Ето и статистиката – само за 4 денонощия в посоката на движение „нагоре“ към бул.“Джеймс Баучер“ при ограничение 50 км/ч са засечени над 4000 автомобила, движещи със скорост между 50-60 км/ч., но сериозният проблем е, че наред с тях още около 2000 са нарушителите със скорост над 60 км/ч. За съжаление, “рекордьорът“ е преминал със 135 км/ч. в 1 след полунощ. Виждаме също, че имаме отчетени 73 нарушители, движещи се с над 90км/ч. на този участък. В посока „надолу“ към бул.“Арсеналски“ те са над 1000, движещи се със скорост над 60 км/ч. И това се случва от 1 до 4 септември – в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция.
 За съжаление, към момента, съгласно действащата нормативна уредба, Столична община не може да налага санкции на нарушителите, движещи се с превишена скорост, за това с подобни технически средства, правим всичко възможно да им помагаме.
Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на “гонките”, които тормозят гражданите от различни квартали.
p.s. Честотата на видеозаписа и тази на таблото са еднакви, според експертите, затова изглежда сякаш премигва – на живо изглежда много по-добре.

и още