.
HomeИНИЦИАТИВИУвеличаваме с 10% спирките с навеси на градския транспорт във всички райони...

Увеличаваме с 10% спирките с навеси на градския транспорт във всички райони на София

✅ По моя инициатива 8.

След срещите си с граждани от различни квартали, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е именно за липсата на спирконавеси.

🚌 Така по конкретни сигнали определихме местата, където ще бъдат поставени новите предпазни съоръжения, за да може хората по-комфортно да изчакват пристигането на превозното средство.
След консултации и обследване на районните администрации, увеличихме техния брой с още 35. Така общо 100 нови спирконавеси ще бъдат поставени в столичните райони.

➡️ Това е поредна стъпка към подобряване градската среда и привличане на повече пътници в градския транспорт, с което гарантираме намален трафик и по-чист въздух.
❗В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на София Здравко Здравков да внесе в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.

👉 Надявам се на подкрепа от всички колеги на предстоящото заседание на общинския съвет, защото грижата за здравето и удобството на софиянци е основно наше задължение.

и още