.
HomeСЪБИТИЯ За мен беше изключителна чест да дам старта на скоростното изкачване на...

 За мен беше изключителна чест да дам старта на скоростното изкачване на Витоша

 Поздравявам всички 247 участници за смелостта и амбицията да се включат в 16-ото издание на „Витоша Рън – от НДК до Черни връх”, по тежкото трасе с дължина 18 км и денивелация 1734 м.
 Адмирации за осемкратния шампион Шабан Мустафа и трикратната победителка Мария Николова, които спечелиха и тазгодишната надпревара.
 Радостно е, че толкова много хора от цялата страна изкачихме Витошкия първенец (без да тичаме), с което отбелязахме 127-ата годишнина на туристическото
движение в България. На върха атмосферта беше страхотна – затова пожелах на всички ни както се поздравяваме когато се срещнем по планинските пътеки (дори без да се познаваме), да сме така добри и отзивчиви един към друг по улиците на градовете ни.
Благодаря на Анатоли Илиев и Фондация София-Европейска столица на спорта/Sofia-European Capital of Sports за прекрасната организация на летния празник в планината, както и на БТС: Български Туристически Съюз / BTU: Bulgarian Tourist Union за всичко, което правят за българските планинари!

и още