.
HomeИНИЦИАТИВИИзключително съм благодарен на инициативата на Сдружение "Дете и пространство"

Изключително съм благодарен на инициативата на Сдружение “Дете и пространство”

Child and Space Association, която ни даде възможност съвместно с Френския институт да станем организатори на среща с директори, учители, родители от столичното образование под мой патронаж.

Вчера във Френския културен институт в присъствието на г-н Пиер Колио, директор на Френския културен институт в България, на г-жа Банова председател на сдружението, много учители и родители беше представен филм за предизвикателствата пред учениците с Аутизъм и раздадено ръководство за подхода и обучението им, което е създадено в партньорство от специалисти от различни европейски страни.

Като председател на Столичен общински съвет съм инициирал редица промени, за да бъдем в полза на семействата и учителите при създаването на подходяща среда за децата със специални потребности.

Ограничихме използването на пиротехнически средства на територията на Столична община, защото те причиняват стрес на хората и децата.

Приехме безвъзмездно да се предоставят GPS устройства за деца и младежи с проблеми с ориентацията за време и пространство.

Предоставяме социални услуги за деца с аутизъм – в момента работят 5 специализирани центъра за тях и скоро ще станат 7.

Давам си сметка, че това не е достатъчно и съм благодарен на всяко едно предложение и инициатива, за да можем да бъдем по-полезни на учителите и родителите на деца с Аутизъм.

 

Изключително съм благодарен на инициативата на Сдружение "Дете и пространство"

и още