.
HomeИНИЦИАТИВИПрограма за кариерно развитие на младежи с различни предизвикателства

Програма за кариерно развитие на младежи с различни предизвикателства

По моя инициатива и под мой патронаж в края на лятото дадохме старт на Програма за кариерно развитие на младежи с различни предизвикателства при включването им на пазара на труда. Това е ключов момент за тяхното развитие след завършване на училище. След консултации с родителите им и с представители на бизнеса, партньорите ни от JAMBA създадоха програми за обучение – за кулинарни умения, за видеомонтаж, обучения за работа с компютър, за продавач-консултант и други. Искаме младежите да придобиват така необходимите им умения за намиране на работа.
Ето ни на гости на първото занимание – обучение по кулинарни умения, в което участват 10 младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения.
 Искаме да дадем възможност на тези и други млади хора да натрупат умения, разчитаме на Джамба да продължат дейността си за подкрепата им. Вярвам, че тези достойни наши съграждани, които трябва да преодоляват повече предизвикателства от останалите, ще се чувстват интегрирани в нашето общество. Това е наша обща задача, а не техен проблем.

и още