.
HomeИНИЦИАТИВИПроблемите на пътната безопасност в район Лозенец

Проблемите на пътната безопасност в район Лозенец

От първия ден, в който реших да се занимавам с политика знаех, че срещите с граждани са най-важните за решаване на проблемите на хората. А каква друга може да е мотивацията в нашата работа?
 Вчера почти два часа дискутирахме проблемите на пътната безопасност в район Лозенец с жители на квартала в присъствието на зам.-кмета Кристиан Кръстев – Kristian Krastev, кмета на района Konstantin Pavlov, представители на КАТ и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В Лозенец има проблеми и те не търпят отлагане. Естествено, бяха поставени много изисквания по отношение на контрола, както и предложения за изменения в Закона за движение по пътищата, които не зависят от нас като институция. Ние също настояваме КАТ да удвоят патрулите и да поставят камери на всички големи булеварди. Поел съм и ангажимент да направя консултации с колеги юристи, за да подготвим пакет от адекватни, работещи нормативни промени, които да бъдат внесени в Народното събрание.
Но по-важното за мен бяха конкретните, прагматични предложения по отношение на мерки, които ще дадем на експерти за оценка и приложение. Жителите на Лозенец са активни, наблюдателни и взискателни, за което им благадаря!
 На срещата разказах и за Програмата за ремонт и изграждане на тротоари в столицата, с която ще можем да реновираме близо 700 хил. кв.м. пешеходни пространства, при положение, че досега те са били около 60 000 кв.м. годишно. 30% от планираните средства ще отидат направо в районите и ще се управляват от съответния кмет. Поехме ангажимент, когато са изготвени плановете за ремонт да бъдат представени на обществеността.

и още