.
HomeПРЕСЦЕНТЪР​ ПЪРВАТА У НАС „ПРАВНА КЛИНИКА“ ВЕЧЕ Е ФАКТ

​ ПЪРВАТА У НАС „ПРАВНА КЛИНИКА“ ВЕЧЕ Е ФАКТ

​ Георги Георгиев: Щастлив съм, че успяхме да финализираме работата по създаване на първата у нас „Правна клиника“, която ще осигурява безплатна юридическа помощ на пострадали от домашно насилие от цялата страна.

​ Социалната услуга ще осигурява безплатно:
Юридическо консултиране
Процесуално представителство по Закона за защита от домашно насилие
Психологическо консултиране

​  ИНФОРМИРАНЕ ПО СОЦИАЛНИ ВЪПРОСИ

Всеки, който желае, може да се свърже с Правната клиника на 02 983 52 05, на 02 983 54 05 и на 00359 878 670 571, както и да подаде сигнал в Контактния център на Столична община.

Факт е и новият кризисен център на територията на София, в който едновременно 10 жени с техните деца могат да бъдат настанени. Напълно безплатно и при поемане на разноски от първа необходимост, те могат да останат във второто общинско защитено жилище до 6 месеца.

Домашното насилие е огромен проблем в нашето общество, жертвите продължават да се увеличават като при пандемия. А това е недопустимо, нечовешко и нецивилизовано.

Опазването на живота и здравето на българските жени трябва да бъде национален приоритет. София като столица задава посоката и от древността до днес дава защита зад крепостните стени или както вече е в модерните времена – чрез социални програми.

 

Текстови файл 29.08.2022

и още