.
HomeПРЕСЦЕНТЪРУЛИЦА НА ИМЕТО НА ЕДИН ОТ НАЙ-БЕЛЕЖИТИТЕ БЪЛГАРСКИ ЮРИСТИ

УЛИЦА НА ИМЕТО НА ЕДИН ОТ НАЙ-БЕЛЕЖИТИТЕ БЪЛГАРСКИ ЮРИСТИ

 

Георги Георгиев: Вярвам, че София е градът, в който нашите духовни будители намират признание

 

На 23 август, Георги Георгиев, председател на Столичен общински съвет. сподели удовлетворението си от поредната успешно реализирана кауза.

„Щастливи сме да ви покажем ул. „Проф. Живко Сталев“ в район „Студентски“ – вече носеща името на един от най-бележитите български юристи, по случай 110-ата годишнина от рождението му.

Това е и едно от многото смислени решения, които взехме в Столичен общински съвет през последните месеци.
​Радвам се, че водени от авторитета на проф. Сталев, около идеята ни се обединиха всички общински съветници – за да отдадем дължимото на професора.
За всеки български юрист неговото име означава много, а приносът му за развитието на правната наука в България е изключителен – над 300 научни труда и 75 години академична дейност.

​Вярвам, че София е градът, в който нашите духовни будители намират признание и тяхното дело се съхранява за поколения напред.“, каза още Георгиев.

Само преди седмица, на 15 август, бе отслужен водосвет за строителството на изцяло нова детска градина в с. Мировяне, район „Нови Искър“, на който Георги Георгиев непримиримо напомни, че ще продължи да се бори за запазване на растителността при всеки общински строеж, за да поддържаме по-чист въздух за София.

Снимки личен архив

Текстови файл ПРЕСИНФОРМАЦИЯ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 23.08.2022

и още