.
HomeПРЕСЦЕНТЪРУСИЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ

УСИЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ

Георги Георгиев: Растителността около терена, която ще бъде запазена, е гаранция за по-чист въздух

 

На 15 август, когато почитаме Успение Богородично, бе отслужен водосвет за строителството на изцяло нова детска градина в с. Мировяне, район „Нови Искър“.

Сградата ще бъде за 4 групи – две яслени и две градински – и е разположена близо до парка на населеното място.

Новата сграда е планирана да бъде на две нива. Ще разполага с физкултурен салон, медицински кабинет, кухненски блок, технически помещения и административен блок, както и системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение, контрол на достъпа и СОТ. Предвижда се сградата да бъде топлоснабдявана от термопомпен климатичен агрегат вода-вода. В двора ще има четири детски и една физкултурна площадка.

Инвестицията в новата детска градина е 4.6 млн. лева. Тя е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на детски градини и ясли.

“Във време на криза не сме спрели да инвестираме в изграждане на нови детски градини. Много е важна ролята на районния кмет, който трябва да подготви проектите, процедурите и да намери подкрепа и финансиране.” – каза кметът Фандъкова.

В момента се строят още 25 детски градини в различни райони на София.

“Растителността около терена, която ще бъде запазена е гаранция както за по-чист въздух, така и за по-голяма прохлада в летните месеци”, потвърди Георги Георгиев, Председател на Столичен общински съвет.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

Текст в doc формат USILENO-STROITELSTVO-NA-DETSKI-GRADINI (1)

Презентацията на програмата 2020-10-21-ПРОГРАМА-СТРОИТЕЛСТВО-ПРЕЗЕНТАЦИЯ

и още