.
HomeИНИЦИАТИВИПървата у нас „Правна клиника“ вече е факт

Първата у нас „Правна клиника“ вече е факт

Щастлив съм, че успяхме да финализираме работата по създаване на първата у нас „Правна клиника“, която ще осигурява безплатна юридическа помощ на пострадали от домашно насилие от цялата страна. Благодаря на Фондация Асоциация Анимус/Animus Association Foundation , които спечелиха конкурса за предоставяне на услугата и за това,че с помощта на техните експерти ще дадем надежда на много жени, попаднали зад стените на насилието.
 Социалната услуга ще осигурява безплатно:
 Юридическо консултиране
 Процесуално представителство по Закона за защита от домашно насилие
 Психологическо консултиране

 Информиране по социални въпроси

 Всеки, който желае, може да се свърже с Правната клиника на 02 983 52 05, на 02 983 54 05 и на 00359 878 670 571, както и да подаде сигнал в Контактния център на Столична община.
 Факт е и новият кризисен център на територията на София, в който едновременно 10 жени с техните деца могат да бъдат настанени. Напълно безплатно и при поемане на разноски от първа необходимост, те могат да останат във второто общинско защитено жилище до 6 месеца.
Домашното насилие е огромен проблем в нашето общество, жертвите продължават да се увеличават като при пандемия. А това е недопустимо, нечовешко и нецивилизовано. Опазването на живота и здравето на българските жени трябва да бъде национален приоритет. София като столица задава посоката и от древността до днес дава защита зад крепостните стени или както вече е в модерните времена – чрез социални програми.

и още