.
HomeИНВЕСТИЦИИНяма да се строи сграда на терена в кв. „Хладилника“

Няма да се строи сграда на терена в кв. „Хладилника“

Няма да се строи сграда на терена в кв. „Хладилника“, който е собственост на общинското дружество Пазари Изток ЕАД. Той ще бъде запазен за обществено ползване. Заедно с гражданите на място ще решим дали да направим обществен паркинг, от който имат нужда, или детска площадка.

➡️ Заедно с колегите общински съветници – Стефан Марков , Николай Стойнев и арх. Ивайло Петков вече внесохме доклада с искане за отмяна на решението, с което Пазари Изток ЕАД получи правото да проведе конкурс за учредяване на право на строеж на жилищна сграда и ще бъде включен от мен в дневния ред още на първото заседание на съвета на 16-и септември.

☑️ Вече направих проверка на цялата документация – одобрената процедура е отговаряла на всички законови изисквания и необходимите отстояния са спазени, но ситуацията на място е различна и ново строителство не е целесъобразно.

📌 Вчера се срещнах с граждани, които живеят в жилищните сгради около имота и съм категоричен, че една нова жилищна сграда на това място, ще влоши качеството на живот там. Благодаря им за активната позиция по темата!

👉 През следващата седмица организирам нова среща с гражданите от кв. „Хладилника“, на която ще обсъдим техните предложения за какво да се използва общинския терен.

и още