.
HomeИНИЦИАТИВИНие ще продължаваме да оказваме помощ на пострадалите от войната украински граждани

Ние ще продължаваме да оказваме помощ на пострадалите от войната украински граждани

В навечерието на най-светлите християнски празници, на няколкостотин километра от нас, Украйна продължава да се бори за своята неприкосновена територия и да отстоява държавността си. Всички ние сме съпричастни с народа, който месеци наред изживява ужаса на войната.
 Столичната община първа реагира – бързо и адекватно, когато дойдоха първите бежанци от Украйна. Нашият общински контактен център работеше без прекъсване – 24/7. Лично съм търсил и оглеждал свободните ни общински помещения, за да създадем хуманитарен център за тях. Направихме организация с кмета и екипа й за най-неотложните проблеми пред новите гости на града ни.
Благодарение на страхотния екип на “Мати Украйна” създадохме хуманитарен център, който продължава да работи. Нашата адвокатска кантора започна да дава безплатна правна помощ на бежанците по миграционни въпроси в първите дни на войната.
 Сега ремонтирахме един етаж от училище в Дружба, който ще предоставим за детски център по инициатива на кмета и с активните усилия на главния секретар на Столична община г-жа Венера Милова. Занималня, която ще заработи след Нова година и за която ще се грижат от неправителствена организация на украински граждани.
Защото майките трябва да работят, за да се издържат, а някой да гледа децата им през това време.
Благодаря на посланика на Украйна у нас – Виталий Москаленко за признанието за кмета г-жа Фандъкова и за мен. Но това е наш дълг и ние ще продължаваме да оказваме помощ на пострадалите от войната украински граждани, които търсят подкрепа в нашия град. Дано новата 2023-а година донесе мир!
ние ще продължаваме да оказваме помощ на пострадалите от войната украински граждани ние ще продължаваме да оказваме помощ на пострадалите от войната украински граждани

и още