.
HomeОТ МЕДИИТЕНастояваме МВР да осигури жива сила и да удвои патрулите по улиците,...

Настояваме МВР да осигури жива сила и да удвои патрулите по улиците, заяви председателят на СОС

Настояваме Министерството на вътрешните работи (МВР) да осигури жива сила и да удвои патрулите по улиците, каза пред журналисти председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Какво прави КАТ в София, Пътна полиция, и какво предстои да направи, за да ограничи риска от такива фатални инциденти, попита той.

Ние настояваме МВР да осигури жива сила, да удвои патрулите по улиците, тъй като очевидно с тези 15 патрула не може да се осъществява ефективен контрол, заяви председателят на СОС. Изказването му е във връзка с тежкия пътен инцидент, при който загинаха две момичета и налагането на по-строги мерки за контрол на пътя.

По думите на Георгиев от Столичния общински съвет ще настояват и за поставянето на повече камери за скорост в града. Общината има ограничена роля в този процес – осигурява, дарява камери за скорост, но ефективният контрол, превенцията и наказването са в ръцете на МВР и правосъдната система, заяви той.

Георгиев изтъкна, че от СОС са в готовност да помогнат на компетентните органи в частта за подготовката на законопроект, който да дава решение на проблемите свързани с контрола на пътя. Според него народните представители биха имали положително отношение спрямо това.

/РЗ/

Източник БТА

и още