.
HomeСРЕЩИФондация “Кой е срещу теб в мрежата” в партньорство със Столична Община...

Фондация “Кой е срещу теб в мрежата” в партньорство със Столична Община – Район “Възраждане”

Днес Фондация “Кой е срещу теб в мрежата” в партньорство със Столична Община – Район “Възраждане” организира среща-дискусия по темата за проявите на агресия сред учениците във възрастта 10 – 16 години.
🔉 Участниците – експерти и общински съветници от всички политически групи, споделиха опита си от работата с младежите и обсъдиха различни начини за справяне с проявите на насилие в ученическа възраст.
➡️ Дискусията е продължение на обученията, през които преминаха випускът петокласници от 32 СУ “Св.Климент Охридски” и шестокласниците от 18 СУ “Уилям Гладстон”. Заедно с менторите психологът Цветелина Иванова, актьорът Китодар Тодоров и антитерористът Иван Янкулов те се учиха как да овладяват емоциите си и да избягват проявите на насилие в училище и на улицата, а след това посетиха Академията на МВР. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма Европа на Столична община.
❗Изключително ценно е да подпомагаме реализирането на подобни проекти, защото насилието между децата е нарастващо явление и голяма грижа на нас възрастните. Моето мнение е, че една от причините е домашното насилие – лична моя кауза борбата с него, както и запознаването с опасностите от мрежата. Важно е в училище да се говори за тези неща, не кампанийно, а програмирано и систематично.
Георги Георгиев Георги Георгиев

и още