.
HomeПОЗИЦИЯГеорги Георгиев: Нека с делата си се доближим до онази София, в...

Георги Георгиев: Нека с делата си се доближим до онази София, в която искаме да живеем

Сенека пише, че щастието няма дълги ръце. То прегръща оня, който се доближи до него. Нека с делата си се доближим до онази София, в която искаме да живеем.
Честит празник!

София е градът на всички – от потомствените софиянци, за които всеки ъгъл е част от родовата памет и които с право така ревностно я пазят, до новите ѝ граждани – от цялата страна и от чужбина, които я правят град, изпълнен с живот, с детски смях, с енергия и бъдеще. София не разделя. София събира. Обединява ни и ни приема, превръща ни в част от себе си.

Ние бяхме избрани от софиянци да преведем града през най-тежките изпитания на последните поне 10 години – пандемия, която застраши всички ни и отне живота на мнозина; икономическа криза, която ни притисна в ъгъла и ограничи възможностите на всички ни, постави града и неговия градски транспорт пред невиждани изпитания; политическа криза, в която самозванци се опитаха да обявят София за враг на останалата част на страната; война, която изпрати в града ни стотици, търсещи закрила и утеха.

Гордея се, че начело с кмета г-жа Фандъкова, ние с вас се обединихме в голяма част от тези битки. Бяхме един до друг, защитихме София, борихме се за правата на всеки един софиянец. Доказахме с няколко непопулистки и необходими решения на съвета, че сме по-големи от тънките политически сметки, че обичаме града си и той ни е по-скъп от рейтинга ни.

Искам да благодаря на всички, които в делниците и празниците си работят за София и за софиянци. На лекарите и сестрите в здравните ни заведения, на учителите и възпитателите в детските градини, на всички общински служители в СО и в районите, на работниците в чистотата, на всички в градския транспорт, на общинските съветници и журналистите. Без вас градът ни нямаше да е същият.

и още