.
HomeИНИЦИАТИВИЧовешкият живот е наш приоритет без алтернатива

Човешкият живот е наш приоритет без алтернатива

Затова инициирах изготвянето на пакет от мерки с цел подобряване на пътната безопасност, който съдържа конкретни решения за маркировката, видимостта на пътя и информираността сред децата.
 Те включват:
 Интелигентни радарни табла, които визуализират моментната скорост на движение на автомобила и са предпоставка за самоконтрол то страна на водачите, както и създаване на комуникационен механизъм за обмен на информация между отдел „Пътна полиция“ към СДВР, Столичната община и други контролни институции.
 Закупуване на тестове за наркотични вещества, които ще бъдат избрани и предоставени от „Пътна полиция“. Нашите изисквания са, ако с тези устройства тестват шофьорите, с тях да тестват и полицаите. Знаем, че шофирането вечер с висока скорост, в повечето случаи е под въздействието на алкохол и наркотици, особено при младите водачи. Ще се опитаме да ги превъзпитаме.
 Експериментално поставяне на нови видове ограничители за намаляване на скоростта на движение на МПС – полусфери/бъмпери – на местата, където използването на познатите изкуствени неравности за намаляване на скоростта е неприложимо.
 Поставяне на модулни пешеходни острови в средата на пътното платно на големи булеварди, така че да се обособи „защитено“ място за пешеходците, обособяване на специална маркировка с повишен коефициент на сцепление, преди пешеходни пътеки и в зоната на спиране, така че да се намали спирачния път при екстремни условия, както и осветяване на пешеходните пътеки.
 Ежегодно закупуване на светлоотразителни гривни за първокласниците и Провеждане на информационни кампании в детските градини и училищата за безопасно придвижване в градска среда.
Очаквам на предстоящото заседание в четвъртък, всички колеги да подкрепят мерките, защото борбата за по-голяма безопасност на пътя е обща и всички заедно трябва да полагаме максимални усилия в подобряването културата на пътя.

и още