.
HomeПОЗИЦИЯа прага на отоплителния сезон, за нас най-важно е гражданите да бъдат...

а прага на отоплителния сезон, за нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни

“Топлофикация София” е най-голямото топлинно дружество в страната, което осигурява услуга за над 1 млн. души. На прага на отоплителния сезон, за нас най-важно е гражданите да бъдат спокойни, че ще им бъде осигурено топлоподаване за целия зимен период и то на поносими цени, защото е недопустимо да продължи бездействието на предходното правителство по този проблем и цялата цена на неадекватната държавна политика в сектора да я плащат софиянци.

Затова вчера свиках извънреден Председателски съвет, на който представих на колегите постъпилото писмо от министъра на енергетиката Росен Христов с предложение за създаване на работна група за оздравяването на “Топлофикация София”.

Предложих на лидерите на политическите групи в СОС да вземат участие в работната група, предвид това че именно общинският съвет е принципал на дружеството и взима решения за неговото управление.

Основната ни задача ще бъде изготвяне на план за съвместни действия между държавата и общината за излизане от кризисното състояние на дружеството, вследствие рекордното повишените цени на природния газ и натрупващият се всеки месец дефицит, за което алармираме през последната година.

и още