.
HomeИНВЕСТИЦИИ700 000 квадратни метра тротоари в кварталите

700 000 квадратни метра тротоари в кварталите

Осигурихме изцяло финансирането на Програмата за изграждане и реновиране на близо 700 000 квадратни метра тротоари в кварталите

Днес, в изпълнение на решение на Столичен общински съвет от 9 юни, тази година, кметът г-жа Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova и вицепрезидентът на European Investment Bank г-жа Лиляна Павлова подписаха договора за финансиране от 100 млн.лева от банката, като от общинския бюджет осигуряваме 20 млн.лева.
 Според мен, това е най-важното решение на общинския съвет, което се отнася до подобряването на качеството на средата, в която живеем.
 Изрично сме предвидили 1/3 от инвестициите да се управляват пряко от районните кметове, които имат задължението да контролират качеството на ремонтите. Затова заложихме и допълнителни средства за назначаването на експерти във всеки от 24-те района на общината, които да отговарят за контрола на ремонтите на терен.
 Благодаря на кмета и екипа й – зам.-кметовете Dontcho Barbalov и Ангел Джоргов за работата по проекта.
 Във видеото със зам.-кмета инж. Джоргов показваме как ще изглеждат новите тротоари – в кварталите ще има и такива с асфалт.

 

и още