.
HomeИНВЕСТИЦИИВече са факт първите от малките електрически автобуси за довеждащ транспорт в...

Вече са факт първите от малките електрически автобуси за довеждащ транспорт в част от южните квартали

 Първият от 52 малки електрически буса, които ще са довеждащ транспорт на кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Горна баня“ до големи спирки на градския транспорт, вече е произведен. Доставките в София ще започнат през ноември и догодина ще стартираме проекта.
В София са и първите два електрически буса за иновативния проект за градски транспорт „по заявка“. Работим по този експериментален проект с нашите партньори от Софийския университет, Пловдивския университет, НИМХ и НСОРБ.
 Целта е да дадем алтернатива за придвижване с градски транспорт в квартали, които са гъсто населени, но без подходяща пътна инфраструктура. И в същото време да използваме електрически бусове с нулеви емисии.
Тестването, с което ще се определят най-удобните за хората маршрути ще стартира през октомври с кварталите „Манастирски ливади – запад“ и „Манастирски ливади – изток“. Ще го направим заедно с граждани и гражданските организации по места.
 Следващият тестови маршрут ще е в зоната на м. „Гърдова глава“, „Бояна“, ж.к „Бъкстон“, „Павлово“ и част от „Красно село“.
Снимки – Аделина Ангелова

и още